Behandelingen

Tuina


Letterlijk betekent Tuina (Twiena) ”duw en pak”.

Tuina is een al eeuwenoude Chinese lichaamsmassage

D.m.v. verschillende massagetechnieken wordt de bloedsomloop en de lymfe gestimuleerd en zorgt de massage ook voor doorstroming van (geblokkeerde) energie (Qi).

Deze massage heeft een diepe en krachtige werking.

Het brengt het lichaam in balans en stimuleert de circulatie van qi, bloed en de vloeistoffen

Het is een heel goede massage ter preventie van klachten en kan verlichting geven.


Moxa behandeling


Moxa is een andere naam voor bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en wordt gebruikt om acupunctuurpunten te verwarmen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt en zal daar de energiestroom stimuleren.

Moxa wordt met name gebruikt op plaatsen waar de energiestroom heel zwak is.

Stimulatie met behulp van naalden is dan vaak niet voldoende.

Maar ook in die gevallen waar bepaalde punten juist erg gevoelig zijn, of als er punten zijn die niet geprikt kunnen of mogen worden, biedt moxeren uitkomst.


Acupunctuurpraktijk

&

Tuina Massage Mei

Wat is acupunctuur?


Acupunctuur is een Chinese traditionele geneeswijze die al duizenden jaren bestaat. Bij een acupunctuur behandeling worden hele dunne naalden gebruikt die op bepaalde punten van de meridianen in het lichaam worden gestoken. De meridianen zijn de energiebanen van het lichaam, verstoring in de energiestromen kunnen resulteren in lichamelijke en/of psychische klachten. Door met acupunctuurnaalden de energiebanen te stimuleren wordt geprobeerd de energie in balans te brengen en worden de aandoeningen van binnen uit behandeld. Het is een behandelmethode die erg effectief is bij pijn, stress, vermoeidheid, maar ook bij andere problemen zoals psychische klachten, overgewicht, constipatie, onvruchtbaarheid enz….


Met acupunctuur kunnen echter nog veel meer aandoeningen behandeld worden.

De volgende lijst geeft een beeld van de indicaties die met acupunctuur goed te behandelen of te verbeteren zijn;

Aambeien, acne, ademhalingsproblemen, allergie, alopecia, anemie, artritis, artrose, blessures, brandwonden, bronchitis, cystitis (blaasontsteking), depressie, epicondylitis (tennisarm), fobieën, gezichtsverlamming, hartklachten, hemiplegie, hernia, herpes zoster, hoesten, hoge bloeddruk, hoofdpijn, hooikoorts, hormonale klachten, huidklachten, impotentie, irritaties, lage rugklachten, maag- en darmklachten, menstruatie problemen, migraine, nek en schouder problemen, nervositeit, oorklachten, onvruchtbaarheid, psychische problemen, sinusitis (bijholte ontsteking), slapeloosheid, trigeminus neuralgie (aangezichtspijn), verslavingen en verkoudheid.Voetreflex massage


Net als bij de acupunctuur gaat men er in de voetreflexologie van uit dat het lichaam wordt gestuurd door energiebanen. Reflexologie is gebaseerd op de aanwezigheid van 10 energiezones in het lichaam. Een onderbreking van de energiestroom in een van deze zones kan zijn uitwerking hebben op een orgaan waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Reflexzônetherapie is een volkomen veilige vorm van therapie die ontspannend werkt en helpt om de lichaamsfuncties weer in balans te brengen.


De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is, van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. (De organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflexie in de voet).

Hotstone massage


Hotstone massage is eigenlijk een eeuwenoud gebruik.

Het is een warmte massage, een weldaad voor je lichaam en je geest.

De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een stretching effect op de spieren.

De hotstone massage stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.


Wij bieden geen erotische behandelingen aan.

010 - 22 99 346 of 06 - 85 87 31 92

Copyright @ All Rights Reserved